vineri, 25 martie 2016

TORT DIPLOMAT CU FRUCTE

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • rom
Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 20 g gelatina 
  • zahar vanilinat
  • rom (sau esenta de rom)
Sirop:

  • 200 g zahar
  • 200 g apa
Decor:

  • frisca
  • struguri 
  • mar
  • portocale
  • kiwi
  • capsuni
Mod de preparare:

Pregatim un pandispan obijnuit si il coacem intr-o tava dreptunghiulara pentru aproximativ 45 minute la o temperatura de 150 g C. Intre timp pregatim siropul. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua si il siropam.
Crema o preparam in felul urmator: frecam bine galbenusurile cu zaharul la bain marine, adaugam gelatina inmuiata in apa, frisca batuta si branza mascarpone. La final adaugam romul si amestecam energic
Peste prima foaie adaugam jumatate din cantitatea de crema, adaugam si a doua foaie insiropata, restul de crema si il tinem la rece arpximativ 1 ora.
Dupa ce s-a inchegat bine ornam tortul cu frisca si mixul de fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu