Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 50 g cacao neagra
- praf de copt
- 4 linguri faina
- rom (sau esenta de rom)
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 100 g nuca
- 2 linguri faina
- rom (sau esenta de rom)
- praf de copt
- 300 g ciocolata
- 50 g unt
- 200 ml frisca lichida
- rom (sau esenta de rom)
- 100 ml apa
- 100 g zahar
- 200 ml frisca
- aschii de ciocolata
Primul blat:
Preparam un pandispan obijnuit, la sfarsit adaugam romul si amestecam energic. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (eu am folosit o tava in forma de inima) si o dam la cuptor pentru 45 minute la o temperatura de 150 g C.
Blatul de nuca:
Dupa ce prajim nuca o dam pe masina de nuca. Batem albusurile spuma adaugam zaharul, uleiul, praful de copt, faina si nuca. Introducem blatul la cuptor pentru 45 minute la 150 g C.
Crema:
Ciocolata o rupem bucatele si o topim la foc mic impreuna cu frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam romul si mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Intre timp preparam si siropul. Insiropam primul blat, cel cu cacao, adaugam jumatate din cantitatea de crema, asezam blatul de nuca, il siropam, si restul cremei.
Decoram cu frisca si fulgi de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu