sâmbătă, 23 aprilie 2016

QUICHE CU BROCCOLI, CONOPIDA SI CASCAVAL

Ingrediente:

Aluat

  • 200 g faina
  • 100 g unt (untul trebuie sa fie cat mai gras, preferabil 82% si trebuie tinut la rece)
  • 2 linguri apa rece
  • un galbenus de ou


Umplutura:
  • 200 g broccoli
  • 200 g conopida
  • 3 oua + albusul ramas de la aluat
  • 100 g cascaval afuma (eu prefer cascavalul de la Delaco)
  • 100 g parmezan (daca va place puteti folosi branza de capra, eu nu suport gustul)
  • 200 ml smantana cat mai grasa
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Incepem cu aluatul. Punem toate ingredintele intr-un castron si faramitam cu degetele ingredintele pana obtinem aluatul. Lasam aluatul la rece aproximativ 15 minute, dupa care il intindem si il asezam intr-o forma rotunda cu diametrul de 28 cm (puteti folosi si o forma de tort). Inainate de a introduce tava in cuptor trebuie sa intepam aluatul cu o farculita. Lasam aluatul in cuptor pentru 15 minute la 180 g C.
Pana se coace aluatul preparam umplutura. 
Batem bine ouale cu un tel si adaugam cascavalul si parmezanul ras, la sfarsit adaugam smantana si asezonam cu sare si piper.
Scoatem tava din cuptor si asezam bucatiile de broccoli si conopida, turnam sosul peste ele si mai lasam la cuptor inca 30 minute, pana se rumeneste bine.
Inainte de servire trebuie lasata 10 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu